Składniki:
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
10 dag sera twarogowego
3 łyżki posiekanych orzechów
3-4 gałązki selera naciowego
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
3-4 paski szczypiorku
2-3 oliwki
majonez
1-2 pomidory
1 jajko ugotowane na twardo
sałata do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Ser rozetrzeć, wymieszać z orzechami, drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i rozdrobnionymi oliwkami. Masę rozprowadzić majonezem, doprawić do smaku. Masą napełnić papryki i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jaja.
Wszystkie przepisy