Składniki:
100g szynki
100g pieczarek
1 cebula
ząbek czosnku
100g kukurydzy
pół szklanki majonezu
pół szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy
1 szklanka ugotowanego makaronu świderki lub kolanka
sól
pieprz
sok z cytryny
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Pieczarki posiekaj w plasterki a cebulę w piórka. Połącz cebulę z pieczarkami, posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut. Szynkę pokrój w paski. Z majonezu, jogurtu i musztardy oraz ząbku czosnku, przygotować sos. Wymieszaj wszystkie składniki: pieczarki z cebulą, kukurydzę, szynkę, makaron, sos i dopraw do smaku. Sałatkę podaj na liściach sałaty udekorowaną pomidorami i zieleniną.
Wszystkie przepisy