Składniki:
2 strąki zielonej papryki
2 zielone ogórki
nieduża czerwona cebula
6 pomidorów średniej wielkości
15 dag fety
pół szklanki oliwek bez pestek

Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek lub dobrego oleju
2 łyżki octu balsamicznego
łyżka posiekanych świeżych ziół: rozmarynu
mięty
estragonu
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Przygotować sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki za pomocą trzepaczki. Odstawić, aby smaki wzajemnie się przegryzły. Paprykę, ogórki, pomidory i fetę pokroić w kostkę, cebulę - w krążki. Ułożyć w salaterce i polać sosem
Wszystkie przepisy