Składniki:
ogórki zielone: 2
pomidory 4
cebula: 2
sól
pieprz
ser feta: jedno opakowanie(na ogół trochę zostaje)
sałata: jedna główka
oliwki zielone: mały słoik(oliwki mogą być również czarne lub zielone z marynowaną papryczkoą wewnątrz)
ocet winny
cytryna: wystarczy połówka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: -
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Należy sparzyć pomidory i shartować, w tym czasie trzeba obrać ogórek oraz pokroić na drobne kosteczki. Shartowane pomidory obrać i pokroić na średnie kosteczki. Należy umyć sałatę i porwać na średnie kawałki, obieramy cebulę i kroimy na małe paseczki. Po czym wkładamy oliwki (ilość zależy od nas), następnie pokrojony ser feta na małe kosteczki wkładamy do miski i wszystko mieszamy razem. Należy to posolić, popieprzyć oraz dolać jedną łyżkę octu winnego dla smaku. Z połowy cytryny wyciskamy sok (oczywiście w granicach normy, proszę wszystkiego z niego nie wyciskać). Ponownie wszystko mieszamy i gotowe!Życzę wszystkim smacznego!
Wszystkie przepisy