Składniki:
1/2 kalafiora (ok. 50 dag)
2 zielone ogórki (2x20 dag)
1 puszka czerwonej fasolki
3 ząbki czosnku
1 łyżka jogurtu naturalnego
ok. 4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pokroić. Zielone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Podawać z grillowaną kiełbaską lub mięskiem. Składniki wystarczą na około 6 porcji. Smacznego.
Wszystkie przepisy