Składniki:
jedna podwójna pierś kurczaka
2 cebule
3 ogórki kiszone
puszka kukurydzy
kapusta pekińska
wegeta
przyprawa "GYROS"
majonez
keczup
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Pierś z kurczaka podsmażyć w przyprawie "Gyros". Wyłożyć do przeźroczystej misy. Cebulkę podsmażyć w wegecie. Wyłożyć na kurczaka. Posmarować majonezem - ilość wg uznania. Na majonez wyłożyć pokrojone ogórki kiszone a na nie keczup (ok. 2łyżek). Na keczup wysypać puszkę kukurydzy (odsączonej z zalewy). Na to majonez i posypujemy pokrojoną kapustą pekińska. Posypujemy odrobiną wegetki. KOniec. SMACZNEGO!!!
Wszystkie przepisy