Składniki:
szynka:100g
pieczarki:100g
cebula:1
kukurydza:100g
pół szklanki majonezu
pół szklanki jogurtu naturalnego
musztarda:1 łyżka
ugotowany makaron:1 szklanka
sól
pieprz
sok z cytryny
DO DEKORACJI: pomidor
sałata,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Pieczarki posiekaj w plasterki, a cebulę w piórka. Połącz cebulę z pieczarkami, posól, popieprz, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 min. Szynkę pokrój w paski. Z majonezu ,jogurtu i musztardy przygotuj sos -ja dodaję do niego dodatkowo ząbek czosnku. Wymieszaj wszystkie składniki: pieczarki z cebulą, kukurydzę, szynkę, makaron, sos i dopraw do smaku. Sałatkę podaj na liścikach sałaty udekorowaną pomidorami i zieleniną. Osoby dbające o linie mogą użyć do przyrządzenia sosu tylko jogurtu naturalnego a "chudzielcy'' tylko majonezu. Idealnie smakuje z potrawami z grilla. Smacznego!
Wszystkie przepisy