Składniki:
jajka: 4 sztuki
pomidorki koktajlowe: 250g
brokuł: 500g
szyneczka z indyka "sopelek"
ogórek zielony: 300-400g
papryka żółta: 1 sztuka
fasolka czerwona: 1 puszka
pół pęczka koperku
majonez: 4 łyżki
musztarda: 1 łyżeczka
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Jajka gotujemy na twardo, kroimy je i pomidorki na ćwiartki; brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół-miękko, dzielimy na różyczki. Szyneczkę w kształcie sopelka kroimy w plasterki ok. 5mm; paprykę kroimy w grubszą kostkę, a ogórka w plastry ok. 5mm grubości. Łączymy wszystkie składniki i dodajemy fasolką czerwoną. W oddzielnym naczyniu przyszykowujemy sos: 4 łyżki majonezu łączymy z 1 łyżeczką musztardy w celu zaostrzenia smaku, solimy, pieprzymy i dodajemy posiekany koperek. Wymieszamy sos dodajemy do sałatki. Całość mieszamy i kosztujemy! Jest to pyszna i kolorowa sałaka, doskonale nadająca się na Wielkanocny stół! Smacznego!
Wszystkie przepisy