Składniki:
Składniki: -puszka kukurydzy
- filet piersi z kurczaka
-przyprawa "gyros" 1-2
-mąka 1
-majonez (mały słoik) 1
-jogurt naturalny 1
-sczypta cukru
-ogórki kwaszone 2-4 sztuki
-sałata pekińska lub lodowa 1.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Do zrobienia sosu: do szklanki dajemy majonez(ok.3 łyżki stołowe) najlepiej light, do tego dodajemy jogurt naturalny (ok.2 łyżki stołowe) jeśli sos będzie za gęsty dodaj wody i weź szczyptę cukru. Do zrobienia piersi: pierś kroimy na małe kawałeczki bierzemy ją na chwilę do mleka, potem przygotowujemy panierkę (przyprawa gyros +mąka) pierś obsypujemy zrobiona mieszanką, smażymy ja na oleju. W tym czasie gdy smażymy pierś możemy wsypać kukurydzę do salaterki. Gdy usmażymy pierś kroimy jeszcze ją raz na mniejsze kawałeczki, kurczaka kładziemy na kukurydzy,ogórka kwaszonego kroimy w kosteczkę i również kładziemy na piersi. Na koniec rwiemy sałatę i polewamy ją sosem. Po 10 minutach sałatka jest główną przekąską na wszystkich przyjęciach.
Wszystkie przepisy