Składniki:
1 główka sałaty lub mieszanki różnych sałat
2 średnie pomidory
1 średni ogórek
1 cebula czerwona
8 oliwke czarnych
pokruszona feta

Sos: 2 łyżki soku cytrynowego

1 łyżeczka octu balsamicznego
5 lub wiecej ząbków czosnku
drobniutko posiekanego
3-4 łyżki dobrej oliwy
sol
pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Pomidory i ogórek(obirać) pokroić na małą kostkę, cebule pokroić w krążki.Sałatę wymieszać w misce z pomidorami, ogórkiem, oliwkami (drobno pokrojonymi) i cebula - dodać sos i dobrze ale delikatnie wymieszać. Posypać pokruszona feta. Sos - Wszystkie skladniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos można przygotować kilka godzin wcześniej.
Wszystkie przepisy