Składniki:
cukier: 3/4 szklanki
kakao: 3 łyzki
margaryna: 1 kostka
żelatyna spożywcza: 3 łyżki
mleko: 1 szklanka
petibery: 3 paczki
plastikowa butelka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Cukier, kakao, margarynę zagotować. Żelatynę rozpuścić w przegotowanym mleku (będzie wyglądało jak zwarzone ale nie martwić się tym) ciągle mieszając. Rozpuszczoną żelatynę wlać do w/w masy i na końcu dodać pokruszone petibery. Masę wlać do plastikowej butelki z uciętą górą (by się lepiej wlewało) i czekać aż zastygnie. PYCJOTKA!!!!
Wszystkie przepisy