Składniki:
2 duże piersi z kurczaka
pęczek selera naciowego
puszka ananasa
100 g podprażonego na patelni słonecznika
majonez
natka pietruszki
mielony pieprz kolorowy do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1)Piersi ugotować w niewielkiej ilości wody z włoszczyzną suszoną, ostudzić, pokroić w kostkę. 2)Pokroić seler naciowy na 0,5 cm kawałeczki, pokroić w kostkę ananasa. 3)Wszystkie składniki wymieszać, dodać słonecznik i drobno posiekaną pietruszkę. 4)Dodać majonez, tak by wszystkie składniki się "skleiły". 5)Przełożyć do salaterki, opruszyć świeżo mielonym pieprzem kolorowym. 6)Uwaga, ta salatka uzależnia! Przepysznie smakuje przegryziona grzankami z chleba tostowego.
Wszystkie przepisy