Składniki:
2 podwojne piersi z kurczaka
Kapusta pekińska
4-5 ogórków korniszonych
2 małe czerwone cebule
majonez
ketchup
1 puszka kukurydzy
przyprawa gyros
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Piersi pokroic w kostkę, przyprawic solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmażyć na oleju. Odstawić do ostygnięcia. Ogorki, cebule posiekać w drobną kosteczka. Pół kapusty pekińskiej posiekać na drobne paseczki. Po wystygnieciu mięso przełożyć na spod miski polac ketchupem, nałożyc cebule i kukurydze. Na kukurydze nałożyc warstwe majonezu a na majonez wyłożyc posiekana kapuste pekińska Włożyć do lodówki na 30 min aby sie schłodziło
Wszystkie przepisy