Składniki:
8 paczek harcbatników
1 puszka mleka skondensowanego (słodzone)
2 budynie śmeitankowe
200g masła
śmietana 30%
2 śmietanfiksy
0,5 l mleka
łyzka cukru
pół tabliczki czekolady
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mleko skondensowane gotować 3h (w puszce, aż zrobi sie karmel) Na blaszce układamy 1 warstwę herbatników. Wykąłdamy na nie karmel. Ukąłdamy kolejną warste herbatników. Gutujemy budyń w 0,5 l mlekaz łyżką cukru i po ostygnieciu dodajemy do niego maslo. Wykładamy masę budyniową, a na nią kolejna warstwę herbatników. Ubijemy śmiwitanę 30 z dodatkiem śmietanfiksu Wykłądamy i posypujemy po wierzchy stratą czekoladą Smacznego!
Wszystkie przepisy