Składniki:
ryba mrożona mintaj:1 kg
cebula:2 szt
marchew:6 szt
pietruszka:3 szt
seler:1/2
olej
pieprz
sól
ziele angielskie
liść laurowy
koncentrat pomidorowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Rozmrozić rybę , pokroić na większe kawałki i smażyć po obtoczeniu w mleku i mące na bardzo rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w talarki i poddusić na oleju. Marchewkę, pietruszkę i seler surowe zetrzeć na tarce. Przełożyć to do garnka i razem poddusić, następnie dodać podduszoną cebulę, pieprz, sól do smaku, koncentrat pomidorowy oraz ziele angielskie i liść laurowy. Przekładać na przemian z kawałkami ryby.
Wszystkie przepisy