Składniki:
1 piers z kurczaka
orzechy
winogrono
ananas
brzoskwinie masło
sól
pieprz mleko
mąka
wiórki kokosowe
olej
cukier
sok z pomarańczy 200ml lub gram
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z drobiu
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 20 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Masło roztopić na patelni dodać mąkę następnie mleko i doprowadzić do zagotowania. Pierś rozbić na grubość około 3 milimetrów, dodać pokrojone w drobna kostkę owoce wraz z masłem - masła około 2 gram. Posolic i popieprzyć, następnie zawinąć w rulon opanierować w mące i smażyć na oleju. Pod koniec smażenia zalać niewielka ilością wody. Na początku przygotowaliśmy sos beszamel, do niego dodajemy wiórki kokosowe, cukier i sok z pomarańczy. Gotowe danie przekrajamy na pół, na talerz wylewamy odrobinę sosu i kładziemy mięso.
Wszystkie przepisy