Składniki:
2 filety piersi z kurczaka
3/4 szklanki ryżu lub niecały ugotowany woreczek
włoszczyzna
mała puszka groszku zielonego
3 łyżki tartego
ostrego żółtego sera
olej
Vegeta
pieprz ,sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mięso zalać wodą ,dodać włoszczyznę ugotować, pod koniec przyprawić solą i Vegetą. Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać olej, włożyć przestudzony ryż i rozdrobnione mięso, dodać przyprawy i mieszając smażyć kilka minut. Zdjąć patelnię z ognia, dodać groszek, pokrojoną w kostkę marchewkę z rosołu, wymieszać. Przełożyć risotto do żaroodpornego naczynia, polać kilkoma łyżkami rosołu, posypać serem i zapiekać 15 minut
Wszystkie przepisy