Składniki:
400g lasagne
400g serka twarogowego chrzanowego
400g płatów wedzonego łososia
majonez
2 łyzki siekanego kopru
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Płaty lasagne ugotować al.’dente z 2 łyżkami oliwy.. Serek wymieszać z solą i pieprzem, o ile jest za suchy, dodać śmietanę, ale tak aby nadal był gęsty. Płaty makaronu posmarować serkiem chrzanowym, położyć 2 płat. Posmarować majonezem, na który ułożyć plaster łososia, który delikatnie przesmarować majoezem. Posypać koperkiem i ułożyć kolejny płat. Zwinąć wszystko w rulonik i schłodzić w zamrażalniku 20 minut. Po wyjęciu przekroić na 2 dekoracyjne połówki, udekorować majonezem i koperkiem.
Wszystkie przepisy