Składniki:

2 spore filety rybne -u mnie wystąpiła sola
1 puszka mleczka kokosowego 400g
ok 1 litra przetartych pomidorów- ja otworzyłam słoik z pomidorami
w którym miałam zawekowane piure z pomidorów (limy)
trochę oleju
przyprawy: sól
pieprz
czarna gorczyca
kumin,trochę anyżu
nasiona fenkułu
2 ząbki czosnku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety pokroić w większą kostkę. W woku rozgrzać trochę oliwy, rozgrzać w niej pocięty na słupki czosnek. Dodać przyprawy i podsmażyć chwilkę. Dolać pomidory(jeśli nie macie własnych przetworów, dobrze sprawdzają się puszkowane pomidory posiekane bardzo drobno wraz z sosem w którym były). Zagotować. Dołożyć rybę, pogotować na małym ogniu. Na końcu wlać mleczko kokosowe. Dosolić do smaku.
Wszystkie przepisy