Składniki:
0,5-1 kg filetów z morszczuka (mintaja) 1 łyżka vegety 4 cebule 1 słoik ogórków koserwowych 1 słoik papryki konserwowej Na cisato naleśnikowe: 1 szkl. mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko Zalewa: 2 szkl. wody 1 mały koncentrat pomidorowy 0,5 szkl. oleju 4 łyżki keczupu 3 łyżki octu 2 łyżki cukru sól do smaku Składniki na zalewę zagotować
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pokroić cebulę w kostkę, a ogórki i paprykę w paski. Rybę posypać vegetą. Ubić składniki na ciasto naleśnikowe (może być trochę gęstsze). Rybę obtoczyć w cieście i usmażyć. Następnie układać na przemian z warzywami I - ryba II - cebula III - ogórki konserwowe IV - papryka konserwowa Ciepłą jeszcze rybę i warzywa zaląć gorącą zalewą. Nadaje się do spożycia najlepiej następnego dnia.
Wszystkie przepisy