Składniki:
20 kostek rybnych (ulubiona ryba)
3 średnie cebule
5 średnich marchwi
średni seler
2 pietruszki
ziele angielskie
parę listków bobkowych
przecier pomidorowy
pieprz w całości
3 łyżki octu
odrobina mąki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Kostki rybne (bez rozmrażania) osolić, opieprzyć i otoczyć w mące a następnie obsmażyć. Cebulę pokroić w kółka i obsmażyć na złoto. Marchew, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Całość dorzucić do cebuli, podlać wodą i próżyć ok 10 minut. Następnie dodać ziele angielskie, parę listków bobkowych i przecier pomidorowy wymieszany z wodą, pieprz i 3 łyżki octu. Wszystko połączyć i kiedy lekko przestygnie zalać rybę. Zostawić na noc w lodówce.
Wszystkie przepisy