Składniki:
3 filety rybne (możne być mintaj
morszczuk...)
3 pory
3 marchewki
śmietanka kesem
masło
sól pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety myjemy i kroimy na mniejsze porcje, na spod garnka dajemy troszeczkę masła i kładziemy filety, solimy i pieprzymy, następnie kładziemy pora, który był wcześniej pokrojony na plastry; i znów solimy i pieprzymy; a następnie kładziemy starta marchewkę i tez sol pieprz, i na sam koniec kładziemy śmietankę na sama gore. przykrywamy garnek i gotujemy na niedużym ogniu przez 30 min. Można podawać to z ziemniaczkami albo zjeść to z chlebem jak kto woli. Naprawdę smaczne)
Wszystkie przepisy