Składniki:
Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

3-4 filety z pangi albo łososia

100g fety

kubeczek jogurtu naturalnego

2 kostki czosnkowe

200g szpinak mrożony

sok z cytryny

przyprawa do ryb

jajko do smarowania

ser parmezan
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety rybne skropić sokiem z cytryny,posypać przyprawą do ryb,lekko posolić.W miseczce rozetrzeć fetę z jogurtem i szpinakiem, który wcześniej rozmrozimy. Na blasze rozkładamy warstwę ciasta francuskiego. Rybę można pokroić(można w całości)i wymieszać z sosem (feta,szpinak,jogurt)Pokruszyć 2 kostki czosnkowe, dodać parmezan, wymieszać. Rozłożyć rybkę z sosem na warstwie ciasta. Włączyć piekarnik. Na rybę z sosem nakładamy kolejną warstwę ciasta. Końce ciasta zlepić. Ciasto posmarować jajkiem. Można ozdobić kwiatkami, listkami z ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 min. Potrawa najlepiej smakuję jak jest podana od razu, prosto z piekarnika. Kroimy na kawałki. Można podać sos do potraw rybnych (do kupienia w Carrefour)
Wszystkie przepisy