Składniki:
1 cukinia
15dag.sera feta
kilka orzechow wloskich
4 lyzki oliwy
sol
pieprz
troche suszonego oregano i bazylii
4 zabki czosnku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Od cukinii odkroj konce, a miazsz pokroj wzdloz w cienkie paski. Posyp sola i pieprzem. Skrop polowa oliwyi wymieszaj z posiekanym czosnkiem. Ser feta zetrzyj na tarce o duzych oczkach. Nastepnie wymieszaj z posiekanymi orzechami, suszonym oregano i bazylia. Przypraw do smaku sola i pieprzem. Plasterki cukini posyp przygotowanym farszem. Uformuluj roladki, uloz w zaroodpornym naczyniu, skrop reszta oliwyi piec 30 minut. Podawaj zaraz po przyrzadzeniu.
Wszystkie przepisy