Składniki:
filety z ryby
np. panga: 1 kg
śmietana 30%: 250 ml
jajka: 4 sztuki
łyżeczka posiekanego koperku
łyżeczka wegety
inne przyprawy wg uznania
czosnku: 3 ząbki
żółtegy ser: 100 g
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Lekko rozmrożone filety pokroić na mniejsze porcje. Następnie obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju. Jajka wymieszać ze śmietaną, przyprawami i roztartym czosnkiem. Całość bardzo dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać koperek i połowę startego żółtego sera. Rybę przełożyć w natłuszczonym naczynia żaroodpornego. Polać przygotowanym sosem i posypać resztą startego sera. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Ryba powinna mocno się zarumienić.
Wszystkie przepisy