Składniki:
2-3 płaty śledzi matiasów
1 cebula
2 ugotowane w mundurkach ziemniaki
3 marchewki
3 jaja ugotowane na twardo
5 dkg sera żółtego
2 pęczki szczypiorku grubego
majonez oraz przyprawy do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1.Śledzie włożyc na 5 minut do zimnej wody , potem pokroić w kostkę i oprószyć pieprzem 2.Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć wrzątkiem. Wyłożyć na rybę.. 3. Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. 4. nalożyć warstwę majonezu 5. Marchewki ugotować w osolonej wodziePotem pokroić w drobną kostkę 6.Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Oprószyć pieprzem. 7.. Jajka pokroić w drobną kostkę 8.nałożyc warstwe majonezu 9. Szczypiorek pokroić, posypać wierzch sałatki.
Wszystkie przepisy