Składniki:
duży brokuł
2 pomidory
2 ugotowane na twardo jajka
15 dag.szynki
pęczek szczypiorku
pol szklanki majonezu
pol opakowania jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
sol
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Dzielimy brokul na rozyczki,po czym gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy. Szynke kroimy w kostke,pomidory i jajka w osemke.Szczypiorek siekamy. Wszystkie skladniki przekladamy do salaterki i mieszamy. Przygotowujemy sos: Jogurt mieszamy z majonezem i do tej masy dodajemy przecisniety przez praske czosnek. Doprawiamy sola i pieprzem i takim sosem polewamy salatke.
Wszystkie przepisy