Składniki:
marchew-2kg,cebula-4szt,seler-średniej wielkości,przyprawa do mięs delikat-2szt,koncentrat pomidorowy-mała puszka,filety z dorsza-1kg,jajka-2szt,bułka tarta-do obtoczenia ryby,olej-do duszenia warzyw
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dusić na oleju ok pół godz.cebulę pokroić w piórka i podsmażyć do miękkości na patelni,miękką cebulę dodać do marchwi i selera i dalej dusić następnie dodać koncentrat pomidorowy a gdy już warzywa będą miękkie dodać przyprawy delikat,podczas duszenia warzyw można stopniowo podlewać je wodą,filety rybne obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.....na półmisku ułożyć rybę i całą pokryć sałatka z marchwii i selera udekorować skórką świeżej cytrynki.......smacznego
Wszystkie przepisy