Składniki:
10 plastrów gotowanej szynki wędzonej
6 łyżek śmietany kremówki
2 łyżki majonezu
1 łyżka tartego chrzanu
3 jajka
szczypiorek
6 rzodkiewek
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. 2. Jajka i szczypior drobno posiekać. 3. Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę. 4. Połączyć śmietanę, majonez i chrzan oraz posiekane jajka, rzodkiewki i szczypiorek. 5. Doprawić solą i pieprzem. 6. Plastry szynki posmarować kremem i zwinąć w ruloniki. Przebij wykałaczką to się będą lepiej "trzymały"
Wszystkie przepisy