Składniki:
1 kg filetów rybnych

cytryna,kajzerka

1/2 szkl.mleka

1 jajko

pęczek szczypiorku i koperku

przyprawa do Ryb

tarta bułka

olej do smażenia

* pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety podgotować albo wsadzić na parę minut do mikrofalówki żeby były miękkie.Obmyć,wysuszyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć przyprawą do ryb,odstawić na godzinę w chłodne miejsce.Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Rybę rozgniatam widelcem, dodać posiekany koperek i szczypiorek, wbić jajko, masę dokładnie wyrobić, przyprawić jeszcze przyprawą do ryb i popieprzyć.Z masy formować kotlety,panierować w bułce tartej, kłaść na patelnię z dużą ilością dobrze rozgrzanego oleju,smażyć z dwóch stron na rumiano.
Wszystkie przepisy