Składniki:
ryba:500g filetów z mintaja
cebula:2sztuki
warzywa:2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
kilka łyżek koncentratu lub przecieru pomdorowego
sól
pieprz
3 łyżki oleju
ewentualnie sok z cytryny
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety kroimy na równe kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny,oprószamy solą i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.Warzywa obieramy i kroimy w zapałkę,ew.ucieramy na tarce do jarzyn.Cebulę kroimy w półplasterki.Teraz możemy na połowie oleju usmażyć rybę a na drugiej połowie warzywa z cebulą(pod koniec dodajemy pół szklanki wody i koncentrat pomidorowy,dusimy ok.10 min,doprawiamy) i tak otrzymanym sosem zalewamy rybę.podajemy schłodzoną smacznego!
Wszystkie przepisy