Składniki:
1/2 litra mleka
3/4 szkl. cukru
2 łyżki maki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
cukier waniliowy
1 margaryna (najlepiej Kasia)
1 paczka wiórków kokosowych
3 paczki krakersów
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Odlać pół mleka- rozmieszać mąki, żółtka i połowę cukru. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i reszta cukru, wlać rozmieszana mąkę. Ugotować z tego budyń. Gdy wystygnie utrzeć z margaryną i dodać do masy 2/3 wiórek. Ułożyć krakersy na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i posmarować masą, następnie kolejna warstwa krakersów, budyń i na koniec krakersy. Posmarować po wierzchu reszta budyniu i posypać wiórkami. Ciasto bardzo smakuje nie tylko dzieciom ale i dorosłym. Smacznego!
Wszystkie przepisy