Składniki:
Filety z mintaja: 1 kg

cebule: 3 sztuki

marchewki: 3 sztuki

ogórki kiszone: 4 sztuki

jaja: 2 sztuki

majonez: 1 słoik

szczypiorek: pęczek.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 90 minut
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Płaty rybne ugotować z warzywami jak na rosół, ostudzić rybkę i porwać na małe kawałki. Cebulkę zeszklić na maśle, marchew ugotować i zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w kosteczkę, jajko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Układamy na półmisku rybę, smarujemy ja majonezem. Na rybę wykładamy cebulkę, następnie marchew, majonez, następnie ogórki, majonez oraz jajko. Przyozdobić szczypiorkiem brzegi potrawy. Smacznego!
Wszystkie przepisy