Składniki:
biszkopty:1 paczka
budyń kokosowy:1 opakowanie
mleko do budyniu:400 ml
śmietana "Śnieżka":1 mopakowanie
mleko do "Śnieżki":200 ml
wiórki kokosowe: 150g
czekolada biała:1 tabliczka
dżem porzeczkowy:1 słoik
cukier waniliowy: 1 opakowanie
wódka: 1kieliszek
osłodzona herbata: 0,5 szklanki,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Biszkopty namoczyć w herbacie i ułożyć na blaszce 25x40cm. Posmarować je dżemem porzeczkowym. Budyń ugotować z cukrem waniliowym w 400 ml mleka i ostudzić. Czekoladę stopić na parze i wymieszać z budyniem. Śnieżkę ubić i połączyć z budyniem. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Wyłożyć na biszkopty. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Wszystkie przepisy