Składniki:
25 dkg mąki
25 dkg margaryny
25 dkg białego sera trzykrotnie mielonego
cukier
dowolny dżem - ja daję konfiturę wiśniową,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce ok. 1 godziny. Następnie rozwałkować i wycinać małe trójkąty. Kłaść na nie odrobinę konfitury i zwijać, formując rogaliki. Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Po upieczeniu posypać na gorąco cukrem pudrem (waniliowym). Smacznego! Z tego ciasta robię także wyśmienite ciasteczka. Smakują szczególnie tym, którzy nie lubią konfitury. Polecam.
Wszystkie przepisy