Składniki:
4 pstragi po 30dag.kazdy
szklanka posiekanych orzechow wloskich
pol szklanki bialego wytrawnego wina
sok i otarta skorka z cytryny
lyzka koncentratu pomidorowego
miod
3 lyzki masla
sol
pieprz
plasterki i skorka cytrynowa do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Pstragi umyj i natrzyj sola i skorka otara z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Zostaw na godzine w lodowce. Tymczasem orzechy utrzyj z miodem i sokiem z cytryny, koncentratem pomidorowym i bialym winem. Pstragi uloz w naczyniu zaroodpornym, polj stopionym maslem i piec 7 min. w tem.200 stopni. Przeloz na druga strone,polej sosem orzechowo-pomidorowym i piec jeszcze 20 minut. Ryby podawaj udekorowane plasterkami cytryny i posypane paseczkami skorki cytrynowej.
Wszystkie przepisy