Składniki:
herbatka z hibiskusa
wino białe półsłodkie: 700ml
cytryna: 1 sztuka
pomarańcze: 3 sztuki
cukier: 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 5 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Parzymy mocną herbatę z hibiskusa w 300-400ml wody (w zależności od tego jak mocny pącz chcemy otrzymać), słodzimy 2łyżkami cukru. Chłodzimy herbatę, w między czasie kroimy pomarańcze i cytrynę w plasterki ok. 5mm (owoców nie obieramy ze skórki). Wlewamy herbatę, wino do dzbanka oraz dodajemy owoce. Odstawiamy do lodówki na 2 godzimy. Dla osób lubiących mocniejsze trunki możemy dodać 50ml czystej wódki. Jest to doskonały napój na Wielkanoc, dodaje energii i siły na całe Święta!
Wszystkie przepisy