Składniki:
3 nieduże pomidory
opakowanie sera feta
czosnek
koperek
pieprz świeżo mielony
twardy żółty ser (np parmezan)
oregano
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Z pomidorów odkroić czubki, wydrążyć i odstawić odciętą częścią do dołu aby woda upłynęła. W tym czasie zmiksować lub rozdrobnić widelcem fetę, dołożyć czosnek i koperek oraz oregano, przyprawić pieprzem. Następnie owinąć każdy pomidor folią aluminiową i grillować ok 15-20 min. Przed samym końcem grillowania posypać żółtym serem i poczekać, aż się rozpuści.Podawać z pieczywem i grillowanym mięsem na liściach sałaty
Wszystkie przepisy