Składniki:
Pstrąg 2szt = ok 1kg
masło 1 kostka
jarzynka
rękaw foliowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pstrągi patroszymy pozostawiając głowy i je myjemy, przyprawiamy jarzynką zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, pozostawiamy na jakieś pół godzinki żeby przeszły przyprawą, w środek każdej ryby wkładamy 1/4 kostki masła, ryby wkładamy do rękawa foliowego, wrzucamy do rękawa foliowego 1/2 masła, wiążemy końce rękawa foliowego, wkładamy rybę do piekarnika, piec 175 stopni jakieś 35-40 minut na termoobiegu , jak nie ma termoobiegu to z 15 minut dłużej. Smacznego!
Wszystkie przepisy