Składniki:
4 herbatniki
250 g margaryny
po szklance cukru i cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
galaretka
1 opakowanie wafli
1/2 szkl. mleka
2 łyżki kakao
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1.galaretkę rozpuszczamy, studzimy. Mleko gotujemy, gorącym zalewamy wiórki, studzimy. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem, po łyżce dodajemy wiórki. 2. Zagotowujemy 2 szklanki wody z kakao i cukrem, dodajemy pokruszone herbatniki. Gorącą masę przekładamy wafle, nakładamy białą masę, a na brzegu wafla pasek galaretki. Zwijamy w rulon i wkładamy do lodówki.
Wszystkie przepisy