Składniki:
boczniaki: 20 dag
cykoria: 2 sztuki
sałaty: 1 sztuka
mały selera: pol
cytryna: pol
cebula: 1 sztuka
oliwa z oliwek: 2 łyżki
ocet balsamiczny: 2 łyżki
sól
pieprz: do smaku

Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Liście sałaty porwać, osolić i odstawić na kilka minut. Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do sałaty. Z cykorii wyciąć gorzką część i pokroić w plasterki. Polać sokiem wyciśniętym z cytryny i wrzucić posiekaną cebulę. Boczniaki pokroić w paseczki i przesmażyć na oliwie z oliwek, dodać do sałatki i całość doprawić solą i pieprzem. Polać octem balsamicznym. Zycze smacznego!!!
Wszystkie przepisy