Składniki:
banany - 3 sztuki duże biszkopty okrągłe malutkie - 1 opakowanie czekolada gorzka - 150 g margaryna Planta - 9 dag Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej miłej Słowaczki Polecam te kuleczki
bo robi się je szybko i zaskakują swoim wyglądem. Najlepsze są następnego dnia
kiedy biszkopty zmiękną pod urokiem banana..
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry (najlepiej około 0,5 cm grubości). Biszkopty przełożyć bananami. Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę Plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence. W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym. Pozostawić do zastygnięcia. Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie. p.s. są idealne gdy macie mało czasu , polecam.. w tamtym roku na święta zrobiłam takie miałam wtedy 13 lat cieszyły się sukcesem!!! -POLECAM
Wszystkie przepisy