Składniki:
Mleczka niesłodzone: 2 puszki
galaretki o różnych smakach: 4 opakowania
rodzynki
orzechy
owoce
posypka kolorowa do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Galaretki rozpuścić w odstępach 15 minutowych, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Do garnka wlewamy pół mleczka niesłodzonego i dodajemy pierwszą wystudzoną galaretkę, miksujemy i wlewamy do tortownicy, wkładamy do lodówki na 10 minut jak stężeje to po kolei: wlewamy kolejne galaretki zmiksowane z mleczkiem, do ostatniej porcji dodajemy drobno pokrojone mandarynki lub pomarańcze, na wierzchu sypiemy rodzynkami, orzechami i posypką. Smacznego!
Wszystkie przepisy