Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
biała kapusta - ćwierć główki
cebula
marchewka
śmietana - 1/2 szklanki
łyżeczka mąki
łyzka przyprawy do zup
olej
pieprz
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać kapustę, marchew, przyprawy, podlać woda i dusić pod przykryciem. Podsmażone wcześniej mięso dodać do jarzyn i dusić do miękkości. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotować. Podawać z ziemniakami z wody, posypane koperkiem. Przepychaaa!!!
Wszystkie przepisy