Składniki:
Caly pstrąg
ananas konserwowy
brzoskwinia konserwowa
sok pomaranczowy
orzechy wloskie
spirytus sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Pstrąga myjemy,posypujemy sola i pieprzem i odstawiamy na ok 0,5h do lodówki. Owoce kroimy w kostkę nie za drobno. Na rozgrzany olej kładziemy pstrąga i opiekamy z każdej strony. Następnie dodajemy owoce i orzechy razem zapiekamy ok 10 min.Podlewamy wszystko sokiem pomarańczowym i dusimy na małym ogniu ok 40 min. Następnie wykładamy pstrąga na półmisek i posypujemy owocami i orzechami z patelni. Skrapiamy całość spirytusem przed podaniem podpalamy. Smacznego...
Wszystkie przepisy