Składniki:
boczek wędzony 150 g
pieczarki 250 g
cebula 2 szt.
papryka 1 szt.
kukurydza konserwowa
groszek konserwowy
ser żółty 200 g
śmietana 200 g
jajka 2 szt.
Ciasto:
mąka 1 szklanka
jajko
margaryna 100 g
sól - albo opakowanie ciasta mrożonego francuskiego
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje:
Czas:
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Boczek, pieczarki, paprykę i cebulę pokroić i podsmażyć. Ciasto: wszystkie składniki wymieszać i wyrobić, jeśli będzie za trwarde, dolać odrobinę wody. Gotowe ciasto rozłożyć w okrągłej formie cienką warstwą, tak aby nachodziła na boki blachy. Ciasto pieczemy ok. 20 min. w temp. 200 st. C. Na upieczone ciasto wkładamy wcześniej przygotowane nadzienie z boczku, pieczarek, papryki oraz kukurydzy i groszku. Ze śmietany, jajek i startego żółtego sera przygotowujemy sos i zalewamy nim ciasto. Zapiekamy ok. 15-20 minut.
Wszystkie przepisy