Składniki:
Dowolna ilość udek i pałek z kurczaka
przyprawa gyros
przyprawa gyros-kebeb
przyprawa do grilla ziołowa
przyprawa do grilla zwykła
przyprawa do drobiu
obojętnie jakiej firmy
ja daje różnych
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Dzień wcześniej posypać udka i pałki przyprawami (dosyć sporo), nie dawać już soli, ponieważ w tych przyprawach jest jest jej sporo, włozyć do jakieś miski (byle nie do folii). Na drugi dzień włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na blachę z piekarnika, na środek i oczywiście bez żadnego tłuszczu i piec ok. 55 min. Po 0,5 godz. obrócić. Podawać np. z sałatką grecką. Wymyśliłam te udka na urodzinowy obiad, trochę zaryzykowałam, posypałam różnymi przyprawami i zrobiły furorę,więc szybko zapisałam wszysko czym posypłam i teraz robię je bardzo często. Pieczenie zależy od piekarnika, także proszę sprawdzać, mają być chrupiące i mięciutkie. Jeżeli ktoś ma dietę, tak jak ja, to polecam, oczywiście bez skóry.
Wszystkie przepisy