Składniki:
20 jaj przepiórczych
3 plastry szynki
3 szklanki bulionu
ziele angielskie
pieprz
goździki
liść laurowy
tymianek
marynowana czerwona papryka
cebula
gotowana marchewka
gorszek konserwowy
mini kukurydza
4 łyżeczki żelatyny
natka pietruszki
rzeżucha
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Jaja ugotowac w lekko osolonej wodzie. Obrać. W bulionie obgotować cebulę pokrojoną na paski, przyprawy. Gotowac 5 minut i przecedzić wywar. Na dnie foremek ułożyć marchewkę pokrojoną w plastry, gorszek, zieleninę, jajka przekrojone na pół, pokrojoną parpykę, szynkę pokrojoną w paseczki, kukurydzę i gorszek. W rosole rozpuścić żelatynę i zalać nią foremki. Wystudzić i wstawić do ściągnięcia do lodówki. Podawac z pieczywem i cząstkmi cytryny.
Wszystkie przepisy