Składniki:

margaryna: 1 kostka
cukier puder: 1 szklanka
aromat waniliowy:kilka kropli
jajka: 4 sztuki
porzeczki: 50 dag
mąka pszenna: 2 szklanki
mąka ziemniaczana: 2 czubate łyżki
proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Do miękkiej margaryny wsyp cukier puder, ucieraj na puszystą masę. Kolejno wbijaj jajka- każde przesypuj łyżką mąki pszennej. Mąki wymieszaj ze sobą, a następnie dodaj do masy, dodaj proszek do pieczenia i zapach. Ciasto dokładnie ucieraj. Porzeczki oprósz mąką ziemniaczaną. 3/4 ciasta rozsmaruj na blasze dodaj porzeczki, i następnie wlej resztę ciasta.Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na około 40-45 minut. Można po upieczeniu posypać cukrem pudrem wg. uznania
Wszystkie przepisy