Składniki:
Pstrągi sprawione - 2szt
Sól
Masło
Koper - 2 pęczki
Sałata - 1szt.
Cytryna - 2szt.
Por (białe końce) - 2szt
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pstrągi płukać, osuszyć i posypać solą i pieprzem. Do środka włożyć pęk koperku i kilka plasterków cytryny. Każdego pstrąga z osobna obłożyć masłem i położyć na pokrojonych porach, szczelnie zawinąć w folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-30 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć na półmisek z sałatą i cytryną. Smacznego!
Wszystkie przepisy